La Lechera

La lechera és una comèdia peculiar que ens arriba a La Badabadoc des de l’Argentina. El muntatge ve avalat per una trajectòria exitosa, que ha portat l’obra pels millors festivals teatrals argentins i també per la Fira Arco i el Ciclo de Teatro Argentino Umbral de Primavera de Madrid, i estarà en cartell des de mitjans de mes i fins passades les festivitats de Nadal.

Dates

Del 15/12/23 al 08/01/24

Idioma

Castellà

Duració

1h 00m

Estil

Comèdia

Preu

Des de 16€

La lechera és una comèdia peculiar que ens arriba a La Badabadoc des de l’Argentina. El muntatge ve avalat per una trajectòria exitosa, que ha portat l’obra pels millors festivals teatrals argentins i també per la Fira Arco i el Ciclo de Teatro Argentino Umbral de Primavera de Madrid, i estarà en cartell des de mitjans de mes i fins passades les festivitats de Nadal.

El text és de Carlos Correa i la direcció de Carlos González Richard (que alhora actua) ens proposa un intens trio en un ambient rural que reflexiona sobre la masculinitat, els conflictes i les identitats amb un registre còmic però no pas desprovist de profunditat…

Sabino i Nicolaso, dos gautxos rudes en disputa permanent -en aquesta ocasió per una vaca lletera- estan condemnats a un ritual, que tots dos sostenen, i del qual no poden escapar-se: la construcció del mite del “gaucho” i la seva estampa de mascle. Però entre les esquerdes d’aquesta màscara monstruosa s’entreveu també la fragilitat de les seves existències. El tercer en discòrdia és un ocell, senyor de les alçades i del seu destí, que estima i es submergeix en les dolces complexitats de cada amor, sense poder escapar -ell tampoc- de la seva construcció. ¿I la vaca? Protagonista absent -però que rep el títol del muntatge, qual Godot-, ella descriu el trio des de l’ausència…

En una sala gairebé buida, amb el minimalisme escènic per bandera, els actors Carlos González Richard, Gonzalo Villareal Porzio i Gabriel Carreras donen vida als personatges i ens endinsaran en aquets univers tan particular carregat de testosterona i tossuderia, però alhora també de sorprenent delicadesa, amb les inseguretats i les contradiccions molt presents. Això sí, sempre arrencant-nos un somriure mentre compartim la seva història.

Puntuació

Opinió del nostre equip

Trama
Música
Escenografía
Interpretació
Il·luminació
So

8.2

Qualitat de l'Obra

Efectes Especials

Comoditat

Sala de Teatre

Puntuació

Fitxa Artística

Intèrprets:

Carlos González Richard

Gonzalo Villareal Porzio

Gabriel Carreras

Dramatúrgia: Carlos Correa

Direcció: Carlos González Richard

Assistència de direcció: Rocío Jesús

Premsa: Nestor Lozano

Tècnica: Demian Iglesias

Ubicació