Victorina

Dates

Del 18/10/23 al 05/11/23

Idioma

Castellà

Duració

1h 45m

Estil

Música

Preu

Des de 24€

Disfruta de la web de manera completa a través de tu ordenador o tablet
Estás viendo una versión recortada de nuestra página web, tenemos demasiada información para podértela mostrar correctamente a través del móvil. Visítanos a traves de un PC o Tablet para disfrutar de todo el contenido.

Silvia Marsó i Gracia Fernández despleguen un exercici de virtuosisme interpretatiu en aquesta peça que és, sobretot, una declaració d’estimació al teatre.

Què és això que es mou en mig  d’aquest laberint d’objectes i deixalleries? Sembla un animal, però parla i sedueix… és una dona! Es diu Victorina, i amb la seva  irreverència i vitalitat està disposada a fer-nos tremolar de passió. El vell truc de la vida… ah, ella sap molt bé com rescatar de l’oblit allò que encara està ple de sentit i emoció i… hop hop hop!, fer-lo aparèixer de nou davant els nostres ulls meravellats.

Amb la complicitat de Querubín, la peculiar guardiana d’aquest magatzem còsmic, els objectes muts desperten i convoquen altres veus, altres cossos. Llavors Victorina ja no és només la seva petita història, també és la Història i les companyes d’una generació que va gosar apropiar-se amb tots els seus recursos i talents de la realitat social per transformar-la. Victorina és, doncs, una part de la nostra memòria que encara té llavors i vitalitat suficient per fructificar en el present.

L’entreteixit de diversos llenguatges escènics i l’homenatge a diferents tradicions teatrals conforma una festa on la música en viu, els números musicals, la manipulació d’objectes, el treball de màscares, el clown i la comèdia de l’art multipliquen les evocacions d’aquest món deliciosament juganer i, a la vegada, apassionadament seriós, de la nostra protagonista.

Ens hem inspirat en les memòries de l’escenògrafa Victorina Durán, agent i testimoni singular dels primers anys del segle XX, la república i l’exili, per convocar un espectacle d’abundància escènica que actualitza el llegat de “las sin sombrero” i restitueix el vincle amb aquesta generació: les nostres besàvies plenes de gràcia i llibertat.

Puntuació

Opinió del nostre equip

--

Qualitat de l'Obra

Efectes Especials

Comoditat

Sala de Teatre

Puntuació

Fitxa Artística

Intèrprets:

Silvia Marsó

Gracia Fernández

 

Text: Eva Hibernia

Direcció: Marc Vilavella

Composició, arranjaments i direcció musical: Gustavo Llull

Repartiment: Silvia Marsó i Gracia Fernández

Música en directe: Gustavo Llull (piano), Laia Martí Torné (viola) / Patricia Torres Parada (viola)

Escenografia, vestuari i il·luminació: Jordi Bulbena, Quim Algora i Jessica Sibina

Espai sonor: Ferran Peig

Creació de moviment i dramaturgia d’objectes: Teresa G. Valenzuela i Marta Asamar Garcia

Ajudantia de direcció: Mara Fernández

Direcció de producció: Júlia Simó Puyo

Fotografies: Júlia Simó Puyo i Jordi Oset

Equip Teatre Akadèmia:
Direcció artística: Guido Torlonia
Gerència i Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació i màrqueting: Míriam Font
Premsa i assistència a la direcció artística: Fernando Solla
Cap tècnic: Lluís Serra
Tècnic auxiliar: Víctor Castro
Cap de sala: Núria Farrús
Gestió de públics: Rubén Salinas
Community Manager: Eladi Bonastre

Una coproducció de Cassandra Projectes Artístics, La Barni i Lamarsó produce.

Agraïments: Marc Sambola, Aules Arts Escèniques, Sergi Espina, Maria Frias, Helena Cortés, Gina Gonfaus, Elena Escorcia, Marga Cahner, Rafa Romero de Ávila, Juan Delgado, Teatre Tantarantana, Jordi Oset i QARS Teatre.

Ubicació